طلایاب گنج یاب فلزیاب
علائم شناسی و دفینه

نماد سرباز در دفینه

۱٫۵
(۲)

سرباز در گنجیابی

دو نظریه مهم نماد و نشان سرباز در گنجیابی

سرباز در دفینه یابی

نظریه اول در مورد  نماد سرباز در دفینه یابی

کاربرد نماد نیم رخ سرباز به عنوان حفره پلمپ شده و خزانه می باشد. هر کجا که این نماد را مشاهده کردید باید در جستجوی حفره مسدود شده در مقابل دید سرباز باشید. پشت پلمپ خزانه ای می باشد که اموال دولتی از قبیل ابزار آلات جنگی و سکه های فراوان درون آن جای داده شده است. به این نکته توجه داشته باشید که نماد سرباز بدون تله دفینه نمی باشد چون سرباز به معنای محافظ و وظیفه محافظت از دفینه را دارد. پس در هنگام کاوش این نماد بسیار محتاط باشید.

نظریه دوم نماد سرباز

در دفینه های وزیری برای آثارشناسی دفینه از نمادهایی استفاده می شد که بهترین مفهوم را داشته باشد تا بازماندگان وزیر و یا پادشاه حتی پس از فوت آن ها بتوانند با رمز و رموزی که داشتند به دفینه خود دسترسی داشته باشند. سردیس سرباز در آثارشناسی دفینه به معنی نگهبان می باشد. یعنی هر جایی که سردیس سرباز یا تندیس کامل سرباز مشاهده شود چه با کلاه و نیز و چه بدون نیزه و فقط سردیس باید به دنبال یک ورودی پلمپ شده باشیم. ورودی که سرباز از آن مراقبت می کند ممعمولا در پست سرباز قرار دارد یعنی بر خلاف نگاه سرباز. نوع پوشش سرباز نشان از دوره های تاریخی مختلف دارد و بیانگر تاریخ و صاحب آن دفینه می باشد.

توجه: وجود تندیس سرباز به ویژه هخامنشی در استان فارس و اصفهان و اطراف شهر پارسه و تخت جمشید نشان دهند مسیر تخت جمشید بوده و دلیل بر وجود گنج و دفینه نمی باشد.

.

.

.

سنگ نگهبان در دفینه یابی

نمونه ای از سنگ نگهبان رو در تصویر پایینی درمحیط میبینید  دقت کنید سنگهای نگهبان اغلب در شیب دیده میشوند
اگر متصل به دیواره ای از صخره و کوه بود یعنی هدف و استارت کار در نزدیکی خودش نهایت در پنج متری است

سنگ نگهباندوستان دقت کنید سنگهای نگهبان با توجه به محیط قرارگیری تفسیر میشوند مثال اگر در یک محیط مقدس باشد یعنی نگهبان مکانی مقدس ، یا نگهبان مقبره  اگر در کنار یک قلعه و با ظاهر یک سرباز دیده شود به احتمال قوی نگهبان خزانه حکومتی سنگ نگهبان با شکل انسان برای موارد مهم بکار میرفت ولی سنگ نگهبان با شکل سگ یعنی نگهبان قبرستان دو سمت آن پشت و جلوی آن معمولا مهم میباشد
گاهی تندیس های انسانی یک حاکم منطقه به رسم یادبود ایجاد میشد که ربطی به این مورد ندارد و کاملا فاکتورهای محیطی سنگهای نگهبان متفاوت هست.

لینک های زیر نیز شاید به کار شما بیاید

 

نماد شتر در گنجیابی           نماد شیر در ایران باستان            تک درخت در گنجیابی             انواع پلمپ در دفینه یابی

امتیاز به مقاله

میانگین امتیازات ۱٫۵ / ۵٫ تعداد امتیازات ۲

اولین نفری باشید که امتیاز می دهید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

18 + هفت =