طلایاب گنج یاب فلزیاب
علائم شناسی و دفینه

سردیس سر سرباز در دفینه

۱٫۵
(۲)

از این رو سر سرباز در دفینه و در گنج یابی به معنی نگهبان می باشد. به طوری که هر جا سردیس سرباز یا تندیس سرباز کامل دیده شد چه با کلاه و نیزه و چه بدون نیزه و فقط سردیس باید به دنبال یک ورودی باشیم. به طوری که ورودی که آن سرباز از آن مراقبت میکند معمولا در پشت سرباز قرار دارد به این صورت که در خلاف نگاه سرباز می باشد.

توجه: اگر به فلزیاب و مباحث طلایابی علاقمند هستید به صفحه فلزیاب سر بزنید.

سر سرباز در دفینه

سردیس سرباز در آثارشناسی

سر سرباز در دفینه در آثارشناسی دفینه یعنی نگهبان ،یعنی هر جایی که سردیس سرباز یا تندیس کامل سرباز دیده شده چه با کلاه و نیزه و چه بدون نیزه و فقط سردیس باید به دنبال یک ورودی باشیم .

ورودی ای که آن سرباز از آن مراقبت میکند و معمولا پشت سرباز قرار میگیرد یعنی برخلاف نگاه سرباز.
.
نوع پوشش سرباز نشان از دوره های تاریخی مختلف دارد و بیانگر تاریخ و صاحب آن دفینه می باشد.
البته وجود تندیس سرباز به ویژه هخامنشی در استان فارس و اصفهان و در اطراف شهر پارسه و تخت جمشید نشان دهنده مسیر تخت جمشید بوده و بر مطلب بالا صدق نمی کند

 

عتیقه های مربوط به سرباز

پیاله ساسانیپیاله سربازان گارد

پیاله نقره با نقوش طلایی نقوش زرین سربازان گارد جاویدان سده پنجم پیش از میلاد محل کشف لیدیا ، ترکیه (وسعت امپراتوری) اندازه : ارتفاع ۴/۵سانتی متر ، عرض ۱۶ سانتی متر وزن ۲۴۶ گرم محل نگهداری موزه میهو ژاپن این ظرف یکی از نادرترین ظروف هخامنشیان است که به زیبایی هرچه تمامتر نقوش سربازان گارد جاویدان هخامنشی با آن کلاههای معروف کنگره دار روی آن با هنرمندی بتصویرکشیده شده ، سرباز گارد جاویدان پاهای خود را بر سر دو هُما که پرنده اساطیری ایرانیان است نگاه داشته، در میانه این ظرف یک نقش دیگر احتمالا گل هشت پَر قرار داشته که در طول روزگار از بین رفته و فقط سوراخ آن باقیمانده است.

امتیاز به مقاله

میانگین امتیازات ۱٫۵ / ۵٫ تعداد امتیازات ۲

اولین نفری باشید که امتیاز می دهید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یازده + 7 =